HENNA ART

Let op: check het tijdelijk aanbod 'Bring your girls' bij tabblad 'Tarieven'

In samenwerking met Henna Creations kunt u ervoor kiezen om henna als lichaamsversiering te laten zetten. Al 15 jaar zetten wij HENNA ART door heel Nederland. Van evenementen en verjaardagen tot bruiloften. Zowel voor simpele henna designs als volwaardige bruidshenna kunt u bij Studio Magnifique terecht. Sinds kort is het ook mogelijk om de henna in onze studio te laten zetten in Breda!

 

Maar wat is Henna nou eigenlijk? 

 • Henna is de naam van een natuurlijke kleurstof
 • Henna is de naam van de plant, waarvan de blaadjes de kleurstof bevatten
 • Henna is de naam van het poeder, dat van de blaadjes gemaakt wordt
 • Henna is de naam van de pasta, waarin het poeder verwerkt is
  • Henna is de naam van de versiering die met de pasta getekend is
  • Henna is de naam van de kleur die de pasta uiteindelijk achterlaat in de huid
  • Henna is de naam van de kunst die hieraan gewijd wordt

  Kortom: Henna is het middel, het product en het eindresultaat.

   

  Waar komt HENNA ART vandaan?

  Het kleuren van handen, voeten, nagels en haren met henna is al een heel oud gebruik dat, zoals vele andere cosmetische toepassingen, al bekend was bij de oude Egyptenaren. Bij opgravingen zijn mummies gevonden, waarvan uit onderzoek gebleken is dat hun nagels gekleurd waren met henna. Al van oudsher zijn er hennatradities bekend bij verschillende volken in verschillende landen (denk aan Noord-Afrika, Midden-Oosten en India). Elk volk heeft zo zijn eigen motieven, gewoonten en gebruiken, maar over het algemeen kun je wel stellen dat HENNA ART een echte vrouwenaangelegenheid is.

   

  Stijlen en technieken

  Verschillende landen hebben verschillende stijlen en manieren van henna aanbrengen. Volgens de Marokkaanse techniek wordt de henna met een spuitje aangebracht en de versieringen kenmerken zich door hun geometrisch karakter. In het Midden-Oosten worden de veelal bloemmotieven aangebracht met een puntzakje. In India wordt de hennatechniek Mehendi genoemd en gebeurt het op eenzelfde wijze en zijn het vaak de waaiertjes, paisleys en traantjes die de boventoon voeren. Henna Creations gebruikt regelmatig verschillende stijlen door elkaar en na overleg met de klant kan er ook een besproken worden wat de wensen zijn.

   

  Henna op de huid

  Henna geeft een oranje/bruine kleur af op de huid. Deze kleur varieert van licht oranje tot diep mahonie. De kleurintensiteit is afhankelijk van een aantal factoren, o.a. hoe lang de hennapasta heeft kunnen intrekken in de huid en op welk lichaamsdeel het is aangebracht (handpalmen en voetzolen zorgen voor een zeer donker resultaat, terwijl een versiering in de halsstreek of bovenbenen nauwelijks opvalt). Deze factoren bepalen ook de houdbaarheid van de versiering. Wederom op handpalmen en voetzolen blijft de versiering het langst zichtbaar, gemiddeld drie weken. Op andere lichaamsdelen is dat gemiddeld twee weken. De hennaversiering vervaagt geleidelijk naarmate de huid zich vernieuwt. Dit proces duurt tussen de één en vijf weken. Dit verschilt per persoon.

  Om de levensduur van de versiering te optimaliseren, dient de huid goed te worden verzorgd. Eén dag voor het aanbrengen van de henna is het goed om de huid te scrubben, zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn en de henna optimaal kan intrekken. Als de versiering eenmaal op de huid zit, is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Dus goed insmeren met een verzorgende olie. Sauna, scrub, schoonmaak en chloor e.d. zorgen ervoor dat je huid zich sneller vernieuwt en de versiering dus sneller doen vervagen. Wanneer je zo lang mogelijk van je hennaversiering wil genieten, vermijdt deze boosdoeners dan zoveel als mogelijk is.

   

  Is HENNA ART gevaarlijk of schadelijk voor je huid?
  Zoals je nu hebt kunnen lezen is Henna een natuurproduct dat al duizenden jaren in gebruik is onder verschillende bevolkingen. De hennapoeder die wij gebruiken wordt geheel biologisch geteeld. Ook de hennapasta wordt door ons zelf klaargemaakt met puur natuurlijke ingrediënten. Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. Natuurlijke henna is dus volkomen veilig en zelfs goed voor de huid.

  Maar... helaas zijn er ook henna producenten en personen die de gezondheid niet zo nauw nemen en chemische middelen toevoegen aan natuurlijke henna. Meestal is dit in de vorm van stoffen als PPD (paraphenylenediamine), benzine en thinner. Deze chemische middelen worden toegevoegd om henna zwart te laten kleuren op de huid i.p.v. natuurlijk roodbruin. Op deze manier wordt een zogenaamde "henna tattoo" of "henna tatoeage" aangebracht. Deze chemische rotzooi wordt vaak "zwarte henna" of "black henna" genoemd om het onschuldig te doen overkomen. Maar helaas leidt dit tot ernstige gezondheidsrisico's en kan het in sommige gevallen zelfs levensgevaarlijk zijn.
   
  Zwarte henna is dus nooit natuurlijk en brengt altijd risico's met zich mee!